„Kissé izgultam, de ahogy vége lett, megnyugodtam. Nagyon tetszett az országokról való információ, most már úgy érzem fejlettebb vagyok ezekben a dolgokban is. Szintén tetszett a különböző osztályok előadása. A kivetítés is nagyon tetszett, az országok is, és amit mi húztunk, Franciaország. Köszönöm ezt az élményt.” (Keresztes Bodza 5. a)

„Nagyon jó volt, hogy részt vehettem a Comenius programban. Nagyon érdekes volt a többi osztály kiselőadása is. Várom már a következő programot. Jó volt, hogy benne lehettünk a Rákosmente televízióban. Nagyon meglepődtem, amikor Enikő néni levette a felső piros szoknyáját és meglengette a bika előtt. Vicces volt, amikor Mara néni elmondta csupa e betűvel a Himnuszt.” (Végvári Cintia 7.a)

Szeptember 20-án ünnepeltük a Nyelvek Európai Napját a Comenius multilaterális iskolakapcsolatok, ‘Hősök kutatása’ c. projekt első eseményeként. Tíz ország dolgozik együtt a projekten: Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Németország, Spanyolország, Wales.

A programban résztvevő osztályok egy-egy ország adatait, érdekességeit dolgozták fel és osztották meg diáktársaikkal. Tanulóink sokoldalúan mutatták be a résztvevő országokat. Változatos szempontok alapján világítottak rá kultúrájuk, emlékezetes történelmi személyiségek és érdekes helyek mibenlétére. Készült PPS bemutató Lengyelországról, jelmezes szerepjáték Spanyolországról, lenyűgözően kreatív interaktív bemutató Dániáról. Több tanulócsoport ötletes, színes poszterek készítésével remekelt.

Ezután a partnerországok alapszókincsével ismerkedtünk; számokat, színeket, üdvözlési formákat gyűjtöttek a diákok különböző nyelveken, játékos formában.

Végül élményjátékok során tapasztalták meg a hősök példájának megtartó erejét, hogyan boldogulhatnak vezetőként és vezetettként a hősök sorsuk útvesztőjében.

Szólt pedig mindez a Comenius lényegéről: a világ érdekes és jó hely.

Örüljünk neki és tegyük mi is jobbá.

gallery

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Comments are closed.

Iskolai szavazás

Melyik alkotás a legötletesebb?

View Results

Loading ... Loading ...